TABOR - Traditie şi Actualitate în Biserica Ortodoxă Română
< Înapoi Link-uri
Cautare

Timp și veșnicie, conform învățăturii Părintelui Sofronie


† MACARIE TILLYIRIDIS, Timp și veșnicie, sunt conforme Parintelui Sofronie învățăturii
Starețul Sofronie în conformitate cu propria sa mărturie a fost familiarizat cu problemele de eternitate și de timp. Ca un băiat tânăr a folosit pentru a conversa cu prietenii săi, cu care a fost angajat în astfel de conversații de acest mare mister al timpului și eternitate. Pe măsură ce creștea el devine și mai interesat nevăzut, nedefinit, mai ales în timpul primului război mondial. Misterul eternității și de timp au fost profund ocupat un aspect fundamental în conștiința lui.
În timpul conversației noastre cu el, problema timpului a fost discutată în relație cu rugăciunea. Intrebarea a fost atunci când ne rugăm suntem în afara timpului? Răspunsul Starețul Sofronie a fost «Noi trăim în cele două realități [de rugăciune și realitatea creată], dar noi trebuie să ajungă la stătut, atunci când nu vom mai mereu limitat la realitatea creată».
Cu o altă ocazie, Starețul Sofronie a spus că "Dumnezeu nu uită niciodată o rugăciune chiar l-am uitat; Rugăciunea este un act etern și întotdeauna rămâne ca atare ». Într-o altă întrebare, dacă este timpul veșnic sau în afara eternitatea lui Dumnezeu, Starețul Sofronie a răspuns:
"Eu cred că în Dumnezeu nu există nici o durată; El a spus ca sunt ". El este creatorul, cuprinde tot. Cu alte cuvinte, ceea ce spunea Părintele Sofronie a fost că, deși Dumnezeu este in afara timpului. El îmbrățișează și cuprinde timp, se poate spune că el englobes toată eternitatea.
CUVINTE CHEIE: timpul, eternitatea, Starețul Sofronie, Dumnezeu


 

MACARIE TILLYRIDIS